Home

Er ontstaan fantasievolle objecten met de snijbrander en lasapparaat. De combinatie van verschillende materialen, zoals metalen, roestvaststaal, perspex, glas, oud ijzer en diverse lastechnieken laten wilde vormen ontstaan. De oppervlakte van de objecten ontstaan door een opstapeling van verschillende werkstappen in het ontstaansproces. Structuren worden aangebracht, deels weer afgeslepen. Er wordt gelast, geslepen, verhit, gehamerd, gebogen en gepolijst. Veel bekende technieken worden toegepast maar bijna nooit zodanig als waarvoor het bedacht is. Het ogenblik besluit wat er gedaan wordt. Tijdens het werk ontstaan nieuwe ideeën die het object veranderen……………!

Advertenties
Panel 1

Over

Curriculum Vitae

Fascinatie voor techniek en de uitdagingen waarvoor de techniek zich gesteld ziet. Met deze zaken heeft Sven de Vries zich zijn hele leven beziggehouden. De Vries (Alkmaar, 1947) werkte als assistent voor zeeonderzoek bij RIVO in IJmuiden en woonde en werkte daarna enige jaren in Duitsland en Frankrijk. Hij bouwde een eigen bedrijf op voor viskweek en waterzuiveringsinstallaties, met export in heel Europa. Hij volgde een lerarenopleiding en gaf les aan verschillende scholen in Duitsland en Nederland. Gedurende enkele jaren was De Vries projectleider bij ontwikkelingsprojecten in West-Afrika (Togo, Ghana, Ivoorkust, Burkina Faso, Senegal, Mauretanië en Kaapverdische Eilanden). Ook volgde hij een opleiding tot beroepspiloot en bood hij technische ondersteuning bij schepen en scheepstransport in Europa.

Panel 2

Contact

Panel 3

KUNST10DAAGSE BERGEN a/ZEE 2018

SVEN DE VRIES LICHTOBJECTEN met spectaculaire nieuwe objecten.

EXPOSITIE TIJDENS dé Kunst10daagse van Bergen a/Zee van vrijdag 19 tot en met zondag 28 oktober 2018

De lichtobjecten van Sven de Vries zijn tijdens de Kunst10daagse Bergen aan Zee van vrijdag 19 tot en met zondag 28 oktober 2018 geëxposeerd in de tijdelijke galerie aan de Koorlaan 1 te Bergen.

De expositie kan bezocht worden tussen 11.00 uur en 17.00 uur, welke goed bereikbaar is op 5 minuten loopafstand van het centrum van Bergen.

De intuïtieve lichtobjecten die Sven de Vries vervaardigd, zijn samengesteld uit metaal, rvs, plexiglas, koper, verweerde en geoxideerde materialen, glas, ledlampen. Met lassen, plasma snijden, buigen, snijbrander, verhitten, slijpen ontstaan er wonderlijke decoratieve eenmalige unieke lichtobjecten. De bewegelijke werkmethode en materialen prikkelen de fantasie van de toeschouwer.

Route: n.t.b.
Nr.: n.t.b.
Informatie kunt u opvragen middels het contactformulier op de website.

 

NADERE INFORMATIE KUNST10DAAGSE BERGEN AAN ZEE

Het thema van de kunst10daagse Bergen aan zee 2018 is ‘verlichting’.

Via deze link komt u op de website van de Kunst10daagse bergen a/zee voor nog meer informatie over dit fantastische evenement en collega kunstenaars.